Muutama karu fakta rockpuolen keikoista heti kärkeen. Kuppilat ja rockluolat saavat keikkakyselyitä päivässä 20-50 jopa 100. Määrässä saattaa olla Lapin lisää – yhtä kaikki, kyselyjä tulee paljon ja siksi ne halutaan usein sähköpostilla. Keikkakyselyistä avataan keskimäärin reilusti alle 50%. Ohjelmapäällikkö miettii sopiiko bändi kuppilaan, onko hinta mieluinen ja tuoko bändi riittävästi väkeä. Jos ei tai kyselyn tiedot on puutteelliset, siirrytään hyvin herkästi seuraavaan viestiin. Kysynnän ja tarjonnan pitää kohdata, että keikka järjestyy ja pieniä bändejä on tarjolla paljon enemmän kuin soittamaan mahtuu. Tavallista on, että vastaus tulee vain niille, joista kiinnostutaan.

Lue Helsingin Mascot Live Stage & Bar ohjelmapäällikön haastattelu aiheesta täältä ja Joensuun Kerubin ja Kuopion Henry’s Pubin ohjelmapäällikön ajatuksia täältä.

Tarvitsetko apua keikkamyyntiin?

Perinteistä keikkamyyjän palvelua en tarjoa. Hoidat keikkamyynnin käytännössä itse ja sovit hommat kuppiloiden kanssa suoraan. Avullani vältät tuntikausien googlailun kuppiloiden yhteystiedoista ja tarvittaessa voit myös hyödyntää kokemukseni viestin sisällössä. Kulut saat peitettyä yhdellä onnistuneella lippuriskikeikalla. On sitä turhempaankin sijoitettu, epäilen.


1. Keikkamyyntiviestin ulkoasu kuntoon ja sähköpostin lähetys puolestasi

Kirjoitat viestin valmiiksi. Laitan viestin ulkoasun kuntoon tähän tapaan ja lähetän viestin uutiskirjesovelluksesta bändin nimissä bändin sähköpostiosoitteesta, johon myös vastaukset tulevat. Jakelulistalla on ympäri Suomen reilu 200 kuppilaa ja rockluolaa sekä 100 festaria.

Hinta 95 € sis. alv. 24%

2. Keikkamyyntiviestin sisällön sparraus, ulkoasu kuntoon, viestin lähetys ja raportti

Kirjoitetaan keikkamyyntiviesti yhdessä. Sparraan hintaa ja sisältöä, että saadaan siitä napakka, teidän näköinen ja varmistetaan, että ohjelmapäälliköllä on mihin tarttua ja on aidosti helppo buukata.

Laitan viestin ulkoasun kuntoon tähän tapaan ja lähetän viestin uutiskirjesovelluksesta bändin nimissä bändin sähköpostiosoitteesta, johon myös vastaukset tulevat. Jakelulistalla on ympäri Suomen reilu 200 kuppilaa ja rockluolaa sekä 100 festaria.

Noin viikon päästä viestin lähetyksestä saat raportin, josta saat mm. listan paikoista, jotka ovat kiinnostuneet teistä. Tee listan pohjalta toinen kyselykierros kiinnostaviin paikkoihin, jos ei mitään ole kuulunut. Yleensä toinen kierros tuottaa paremmin tulosta.

Hinta 185 € sis. alv. 24%


Pistetäänkö homma tulille? Laita sähköpostia riikka.koksu@hotmail.com, niin saat tarkemmat ohjeet. Kurkkaa myös ilmainen puolen tunnin sparrausapu ja tutustu blogiin.